VISLAB-638 STREET -KITCHEN 2-093022.JPG

KITCHEN

SOCIETY HILL

THIS PROJECT IS CURRENTLY UNDERWAY - Originally built in 1973 in Society Hill Philadelphia, this townhouse's area is zoned for attached single family townhouses in the Mid-century Modern to Colonial style. Take a walk down Addison Street, you will be encapsulated by historical red brick shell buildings on cobble stone paths decorated with foliage and happy families.

Throughout of the entirety of this home's renovation, there has always been a focus on modernizing and opening the spaces while keeping the personality of this historic building. Without interfering with the historical integrity of the building, we were able to open up the first floor to maximize space, entirely update the kitchen to modern appliances and cabinetry, lay down high end LVT, modernize and tile the bathrooms, and replace existing fixtures with LED down-lights and high end pendants. Attached to the back of the townhouse, a brand new backyard with built in benches, perennial planters, a Japanese maple tree, and 93" wide natural gas grill have been installed to entertain guests.

Inside, historic features were highlighted through a contrast of new and existing materials. Leaving major elements like the original floor to ceiling travertine fireplace in the living room and replacing the white painted built ins with dark wood beside it allowed both materials to work together. By focusing on curating materials which convey both natural and modern qualities, we were able to design and build a chic home with a personality and warmth that matches the owners'. 

From the first to third floors, a steel and floating glass zig-zag stringer staircase spirals up each level, creating an open and luxurious feature on every floor. We selected the famously known Sarus Chandelier (made by David Weeks Studio in Brooklyn) in a polished nickel and white version which hangs in the 13' high living room and can be seen from the entrance of the home, drawing visitors and home dwellers alike farther into this artistic and modern townhouse. A picture window has been installed right behind The Sarus Chandelier, which visually amplifies the height of the living room's ceiling while also allowing more light to come into this bright and refreshing first floor.

Entry
Entry
First Floor
Kitchen
VISLAB-638 STREET -KITCHEN 2-093022.JPG
Kitchen
Dining
Dining
Living Room
Living Room
Living Room
Patio

PRELIMINARY WALK THROUGH VIDEO

BEFORE PHOTOS

Before - Entrance
Before - Entrance

press to zoom
Before - Entrance
Before - Entrance

press to zoom
Before - Patio
Before - Patio

press to zoom
Before - Entrance
Before - Entrance

press to zoom
1/19

FURNITURE & FINISHES SELECTION BOARDS

KITCHEN FINAL DESIGN BOARD
KITCHEN FINAL DESIGN BOARD

press to zoom
DINING ROOM SELECTIONS 1
DINING ROOM SELECTIONS 1

press to zoom
MARISSA'S ROOM SELECTIONS
MARISSA'S ROOM SELECTIONS

press to zoom
KITCHEN FINAL DESIGN BOARD
KITCHEN FINAL DESIGN BOARD

press to zoom
1/19